Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Mehedinti, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timis si Valcea vor trai din nou zile de groaza, pentru ca iar exista pericolul inundatiilor. Ministerul Mediului a transmis ieri o avertizare cu p
Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Mehedinti, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timis si Valcea vor trai din nou zile de groaza, pentru ca iar exista pericolul inundatiilor. Ministerul Mediului a transmis ieri o avertizare cu privire la riscul producerii de inundatii, din cauza ploilor prognozate in aceasta saptamana. Cei mai afectati sunt cei care au trecut deja prin inundatii succesive. in Pascani, 17 familii de sinistrati au dormit in corturi de campanie, iar in noaptea de duminica spre luni temperatura a coborat pana la trei grade Celsius. Autoritatile locale nu au reusit sa rezolve problema cazarii, astfel incat cele 17 familii continua sa locuiasca in corturi de campanie. Primarul orasului, Neculai Ratoi, a declarat ieri ca va acorda spatiu de cazare pentru 12 familii sinistrate in cladirea fostei policlinici cu plata, dar imobilul trebuie reabilitat. Alte 40 de familii sinistrate locuiesc in Spitalul Municipal, iar 30 de familii traiesc in conditii greu de imaginat, in casele devastate de inundatii, cu peretii sau fundatia imobilelor distruse partial. Precipitatiile abundente cazute in ultimele 48 de ore au facut ravagii in nord-vestul judetului Dolj. Cea mai afectata a fost comuna Sopot, unde ieri a fost nevoie de interventia in forta a echipajelor, pentru a salva 120 de cetateni care ramasesera izolati. in comuna, ploaia a fost insotita de grindina, iar localnicii au scos cu lopata bucatile de gheata din gospodarii.

Temperaturi cu 5... 7 C sub normal

"Va ploua continuu, peste tot, pana miercuri noapte, apoi joi si vineri precipitatiile vor fi mai putine, doar in sudul tarii: Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Temperaturile au scazut cu 5... 7 grade fata de normal si vor scadea noaptea pana la 3... 4 grade, la munte si in depresiuni. Vantul va sufla slab, pana la moderat, dar pe Litoral si in port sunt posibile intensificari si chiar furtuna pe mare", ne-a informat Dumitru Balta, meteorologul de serviciu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.