La 16,5 miliarde lei vechi se ridica paguba pe care un afacerist irakian a creat-o statului roman prin realizarea unor importuri. Desi exista slabe sperante ca acesti bani sa mai fie recuperati vreodata, politistii Serviciului de Investigare a Fraude
La 16,5 miliarde lei vechi se ridica paguba pe care un afacerist irakian a creat-o statului roman prin realizarea unor importuri. Desi exista slabe sperante ca acesti bani sa mai fie recuperati vreodata, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Sectorul 6 au inceput urmarirea penala impotriva cetateanului strain, acuzandu-l de evaziune fiscala si neinregistrarea, cu buna-stiinta, in contabilitate a veniturilor realizate. Salam H. Zahroon, 26 de ani, se afla in atentia oamenilor legii pentru afaceri cu piper si instalatii sanitare. Anchetatorii spun ca barbatul, administrator al SC "Ana Maria "COM SRL, cu sediul in sectorul 6, a efectuat, in perioada 2002-2003, 28 de importuri de marfuri din Turcia. Desi produsele aveau o valoare de 170.753 dolari, irakianul a prezentat Autoritatii Vamale facturi subevaluate, achitand, evident, taxe mai mici. Marfurile importate au fost vandute, ulterior, in sistem en-gros la preturi mult mai mari, operatiuni care nu au fost inregistrate in evidenta contabila a societatii, cu scopul de a ascunde veniturile realizate si de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale. Prejudiciul nu a fost recuperat, iar autorul este cercetat in stare de libertate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.