Fortele de ordine din sase judete au fost puse pe jar de doi infractori periculosi care au reusit sa evadeze din arestul politiei brailene. Cei doi, un talhar si un hot, au fugit din celula, dupa ce au dislocat doua gratii de la fereastra celulei. Oc

Fortele de ordine din sase judete au fost puse pe jar de doi infractori periculosi care au reusit sa evadeze din arestul politiei brailene. Cei doi, un talhar si un hot, au fugit din celula, dupa ce au dislocat doua gratii de la fereastra celulei. Octavian Silviu Tataru, 19 ani, si Marius Iordanescu, 24 de ani, au disparut chiar de sub nasul politistilor care trebuia sa-i tina sub stricta supraveghere.
Desi Iordanescu are mana dreapta rupta si poarta un aparat ghipsat, acest lucru nu a fost, se pare, un impediment, atata vreme cat raufacatorul a reusit sa smulga barele de fier de la geam. Potrivit Politiei Romane, nefericitul incident, care a declansat un adevarat scandal la Inspectoratul Judetean de Politie Braila, s-a petrecut duminica seara, in jurul orelor 19,30. Oamenii de ordine care aveau sarcina sa asigure paza persoanelor arestate preventiv au declarat dupa evadarea celor doi ca nu-si pot explica fuga acestora. "Gardienii ii supravegheau prin vizeta si nimeni nu s-a gandit ca cei doi ar putea sa dispara desi usa era incuiata. La fereastra erau jaluzele din metal, gratii si plasa. Nimeni nu a vazut si nu a auzit nimic", ne-au precizat surse judiciare. Avand o constitutie atletica, recidivistii au reusit sa inlature gratiile fara prea mult efort, creand un orificiu intre cele doua bare de 25 pe 45 cm prin care au putut iesi. Tot anchetatorii mai spun ca ei au sarit din celula direct in strada si s-au furisat prin fata sediului Politiei Municipale, aflat la 5 metri distanta.

Chestorul Fatuloiu a ordonat ancheta interna

Pentru capturarea celor doi, Politia Romana a oferit o recompensa consistenta persoanei care a dat informatii despre evadati. Talharul Tataru si hotul Iordanescu au fost gasiti, ieri, in jurul orelor 12,10, in podul casei bunicii lui Tataru, din Braila. Ei au fost cautati mai bine de 17 ore de politistii din toate judetele limitrofe Brailei: Galati, Vrancea, Buzau, Ialomita, Constanta si Tulcea. Oamenii legii i-au avertizat pe cetateni despre faptul ca acestia sunt deosebit de periculosi si in momentul in care ar fi recunoscuti de cineva, ar putea actiona cu violenta. IPJ Braila a dispus, sub directa coordonare a Directiei de Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Romane, suplimentarea echipelor de politisti pentru depistarea celor doi evadati. Totodata, fugarii au fost dati in urmarire generala si in consemn la frontiera.
Inspectorul general al Politiei Romane, chestorul de politie Dan Valentin Fatuloiu, a dispus efectuarea unei anchete pentru stabilirea imprejurarilor in care cei doi au evadat, precum si pentru tragerea la raspundere a celor vinovati de producerea acestui eveniment. Mai mult ca sigur, politistii care ar fi trebuit sa nu-i scape din ochi pe arestati risca sanctiuni dure, mergand chiar pana la raspundere penala si pierderea locului de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.