exclus din avocatura. Marin Mihaila e cunoscut in tagma sa ca un avocat care uita sa-si cam faca meseria. Nu de putine ori, cei care au ajuns sa fie aparati de avocatul bucurestean au trimis mai multe sesizari Baroului Bucuresti, in care se plangea
exclus din avocatura.
Marin Mihaila e cunoscut in tagma sa ca un avocat care uita sa-si cam faca meseria. Nu de putine ori, cei care au ajuns sa fie aparati de avocatul bucurestean au trimis mai multe sesizari Baroului Bucuresti, in care se plangeau de faptul ca avocatul ii abandona chiar in fata instantelor, acolo unde ar fi trebuit sa le reprezinte interesele.
La inceputul acestei luni, un incident deosebit de grav petrecut la Penitenciarul Jilava avea sa confirme cele reclamate de clienti. Marin Mihaila a venit la poarta inchisorii si a insistat sa fie primit la comandant. O data ajuns in biroul acestuia, avocatul a inceput sa se planga de faptul ca cei pe care-i reprezenta in instanta si care erau incarcerati in penitenciarul Jilava il terorizau cu telefoanele. Lucru grav, avand in vedere ca infractorii nu au telefoane mobile in locurile de detentie. Evident ca, in urma informatiilor primite, celula in care se aflau cei mentionati de avocatul Mihaila a fost scotocita de agentii din penitenciar. intr-un loc bine mascat au fost gasite doua telefoane mobile. Avocatul abia isi pregatise terenul pentru ceea ce avea sa urmeze.
La cateva zile de la aceasta intamplare, avocatul a venit din nou la penitenciar. De aceasta data pentru a-l audia pe unul din cei doi infractori pe care, cu putin timp in urma, il turnase la seful puscariei ca are telefoane in camera de detentie. Aflat in camera de audiere cu clientul sau, Marin Mihaila a pandit momentul prielnic pentru a-i da acestuia un telefon mobil, ce fusese bagat intr-un pachetel de servetele. Subofiterul care se afla in incapere a observat miscarea si si-a chemat imediat superiorii. Luat la intrebari, avocatul a incercat sa se apere, aruncand toata vina asupra hotului incarcerat, care l-ar fi amenintat ca se va spanzura daca nu primeste un mobil. "Am fost naiv. Dom'le, ma nenorocesti" au fost replicile lui Marin Mihaila in momentul in care comandantul penitenciarului a pus mana pe telefon si a anuntat conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Bun cunoscator al legii pe care o foloseste in apararea hotilor, avocatul stia foarte bine ca nu poate fi acuzat penal, ci doar risca sa fie exclus din Barou. Acum, aparatorul asteapta sa fie chemat in fata Comisiei de Disciplina, care va decide daca Marin Mihaila va mai aparea vreodata in fata unei instante de judecata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.