Ministrul britanic al Afacerilor Europene, Douglas Alexander, a afirmat ca Bosnia isi pastreaza sansele de a incepe, in 2005, negocierile privind acordul de asociere cu Uniunea Europeana, cu conditia de a-si unifica pana la sfarsitul anului fortele d
Ministrul britanic al Afacerilor Europene, Douglas Alexander, a afirmat ca Bosnia isi pastreaza sansele de a incepe, in 2005, negocierile privind acordul de asociere cu Uniunea Europeana, cu conditia de a-si unifica pana la sfarsitul anului fortele de politie, divizate etnic, transmite Mediafax. Dupa ce parlamentarii sarbi bosniaci au respins insa reforma pentru a doua oara anul acesta, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, estima ca negocierile nu vor putea incepe in 2005. Crearea unei politii unitare este unul dintre principalele criterii cerute de Bruxelles pentru demararea negocierilor cu Bosnia. Republika Srpska si Federatia Croato-Musulmana, entitati care formeaza Bosnia dupa razboiul dintre 1992 si 1995, au fiecare propriul Guvern si propria politie si sunt unite prin institutii centrale fara prea multa autoritate. Republika Srpska blocheaza reforma politiei, ceruta de comunitatea internationala, despre care considera ca ii ameninta autonomia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.