Banca Nationala a continuat si saptamana trecuta seria de interventii in piata valutara. Ea a indicat pietei ca este dispusa ca fluctuatiile euro sa se limiteze la culoarul 3,45 - 3,5 lei. "Este foarte probabil ca pana la sfarsitul lunii, euro sa flu
Banca Nationala a continuat si saptamana trecuta seria de interventii in piata valutara. Ea a indicat pietei ca este dispusa ca fluctuatiile euro sa se limiteze la culoarul 3,45 - 3,5 lei. "Este foarte probabil ca pana la sfarsitul lunii, euro sa fluctueze intre 3,45 si 3,5 lei, avand in vedere ultimele declaratii ale guvernatorului BNR, referitoare la faptul ca leul este prea apreciat", declara un dealer bancar. Bancile fusesera atentionate de noua politica de curs a BNR, prin declaratiile guvernatorului Isarescu, care precizase ca leul este prea puternic intr-o economie care nu este pe masura aprecierii lui si ca institutia pe care o conduce va monitoriza si interveni in piata valutara. Fata de august, cand din piata a fost aspirat circa 1 miliard de euro, de data aceasta interventiile au fost mai dese, dar de mult mai mica amploare, cotatiile evoluand zilnic in limita a 1 ban. Aceasta a asigurat fluctuatii ale cursului cuprinse intre 3,4772 si 3,4978 lei. Este posibil ca pana la sfarsitul lunii sa vedem dolarul aproape de pragul de 2,9 lei. Pentru aceasta este nevoie ca Rezerva Federala sa decida, la jumatatea acestei saptamani sa majoreze dobanda de referinta de la 3,50 la 3,75%.
Aceasta ipoteza a stat la baza scaderii euro de la 1,2442, in data de 9 septembrie, la 1,2207 dolari, vinerea trecuta. Situatia paritatii nu este insa foarte clara, daca privim catre piata londoneza a aurului (London Bullion Market), unde aprecierea dolarului nu a echivalat, ca de obicei, cu scaderea pretului.
In general, evolutia monedei americane este strans legata de pretul unciei de aur, care s-a apropiat vinerea trecuta de pragul de 460 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.