epidemie de gripa si confirma si ei faptul ca riscul decesului este mult mai mic in cazul in care lumea se vaccineaza. Cea mai buna perioada pentru efectuarea vaccinarilor este luna octombrie. "Da, e posibila izbucnirea unei epidemii, chiar a unei
epidemie de gripa si confirma si ei faptul ca riscul decesului este mult mai mic in cazul in care lumea se vaccineaza. Cea mai buna perioada pentru efectuarea vaccinarilor este luna octombrie.
"Da, e posibila izbucnirea unei epidemii, chiar a unei pandemii, pentru ca virusul gripal e unul care-si schimba structura in fiecare an. Daca lumea va fi suficient de "luminata" si campaniile de vaccinare se vor face in mod sustinut si repetat, atunci un asemenea dezastru ar putea fi evitat. Daca nu, atunci fiecare tara isi asuma riscul unei epidemii importante de gripa. Daca lumea nu e vaccinata si daca "vine" un alt virus care nu este cel din vaccin, vor muri milioane de oameni", ne-a precizat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel (foto), directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals".
Astfel, se recomanda a fi vaccinate toate persoanele varstnice sau oricine este considerat "de risc major" in caz de gripa. Vaccinarea poate reduce morbiditatea in randul persoanelor varstnice cu 60 la suta si mortalitatea cu pana la 70-80 la suta.
in absenta masurilor prompte de control, sustinute de o buna supraveghere, epidemiile pot dura ani de zile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.