Linde Gaz Romania SRL, parte a grupului german Linde AG, va inaugura, la Ramnicu-Valcea, miercuri 21 septembrie, prima fabrica moderna de separare a aerului construita in Romania dupa 1990, precizeaza compania.
Constructia instalatiei a incepu
Linde Gaz Romania SRL, parte a grupului german Linde AG, va inaugura, la Ramnicu-Valcea, miercuri 21 septembrie, prima fabrica moderna de separare a aerului construita in Romania dupa 1990, precizeaza compania.
Constructia instalatiei a inceput in noiembrie 2003, iar investitia totala se ridica la 25 de milioane de euro, fiind pana in prezent cea mai mare investitie directa a unei firme straine in judetul Valcea.
Noua fabrica va produce oxigen, azot si argon lichid, avand o capacitate de peste 500 tone zilnic, capacitate ce va acoperi consumul de gaze industriale al companiei Oltchim SA, precum si o importanta parte din necesarul pietei interne de gaze lichefiate, inclusiv gaze medicinale pentru sectorul sanitar.
De asemenea, prin punerea in functiune a instalatiei se vor crea noi locuri de munca ocupate integral de personal din zona.
Prin parteneriatul cu Linde AG, Oltchim SA, lider al industriei petrochimice din Romania si unul dintre cei mai mari din Europa Centrala si de Est, si-a asigurat, in primul rand, premisele maririi capacitatii de productie a instalatiei de clorura de vinil (monomer pentru policlorura de vinil, care este produsul principal ca pondere in cifra de afaceri a Oltchim). Totodata, au fost create conditiile asigurarii consumului de gaze tehnice pentru noile instalatii cuprinse in Programul de Investitii pe termen mediu al companiei, valoarea acestui program fiind de peste 200 de milioane de euro.
Inca de la infiintarea Combinatului Chimic Ramnicu-Valcea (1968), LINDE AG a furnizat instalatiile de producere a gazelor industriale, care se vor opri o data cu punerea in functiune a noii instalatii.
Incepand cu anul 2000, parteneriatul dintre Oltchim si Linde a fost extins in directia valorificarii pe piata a productiei de hidrogen - gaz rezultat in instalatiile de electroliza a saramurii ale Oltchim SA si care era partial utilizat in alte instalatii ale companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.