"Saptamana trecuta la bursa din Sibiu s-a inregistrat o lichiditate deosebita, media zilnica de tranzactionare depasind 3.200 de contracte, valoarea lor totala a fost de peste 21 milioane lei", declara Radu Balbaie, director de tranzactii al bursei s
"Saptamana trecuta la bursa din Sibiu s-a inregistrat o lichiditate deosebita, media zilnica de tranzactionare depasind 3.200 de contracte, valoarea lor totala a fost de peste 21 milioane lei", declara Radu Balbaie, director de tranzactii al bursei sibiene. "Miercuri s-a inregistrat recordul absolut al contractelor efectuate intr-o singura sesiune, fiind realizate 4.308 contracte. Numarul pozitiilor deschise pe pietele futures si options a ajuns la 48.554, ceea ce reprezinta, de asemenea, un nou maxim istoric". Investitorii pe raportul leu/euro au urmarit cu atentie seria de interventii a BNR, dar au continuat sa coteze sub cotatiile din piata valutara. Pentru scadenta lunara euro a fluctuat intre 3,4799 - 3,4950 lei, saptamana incheindu-se la 3,4850 lei. Investitorii au inceput sa tranzactioneze tot mai mult pentru scadenta decembrie, ei cotand, in general, cu 1-3 bani sub cursul oficial, semn ca mizeaza pe o retragere, cel putin temporara, a BNR din piata, datorita costurilor mari de sterilizare a excedentului de valuta. Daca in urma cu o luna, euro a fost cotat pentru Craciun la 3,5995 lei, el a inceput saptamana la 3,4749 - 3,4750, dar a coborat in ultimele doua sedinte la 3,4601 - 3,4670 lei, mai sus, totusi, fata de minimul istoric de 3,4439 lei. Dolarul cu scadenta septembrie s-a mentinut pe parcursul saptamanii in jurul valorii de 2,8 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.