De anul viitor, ajutorul de somaj va creste cu pana la zece la suta. Conform noului proiect elaborat de Ministerul Muncii, persoanele care au cotizat numai un an vor primi 75 la suta din salariul de baza minim brut pe economie. Secretarul de stat in
De anul viitor, ajutorul de somaj va creste cu pana la zece la suta. Conform noului proiect elaborat de Ministerul Muncii, persoanele care au cotizat numai un an vor primi 75 la suta din salariul de baza minim brut pe economie. Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Silviu Bian, a anuntat ca procentul creste proportional cu vechimea in munca a persoanei care solicita ajutorul.
Cotele procentuale sunt diferentiate in functie de durata stagiului de cotizare a fiecarei persoane, dupa cum urmeaza: 75% din salariul de baza minim brut pe economie pentru un stagiu de cotizare de cel putin un an, la care se adauga: 3% pentru persoane cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani; 5% pentru persoane cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani; 7% pentru persoane cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani; 10% pentru persoane cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 ani. In prezent, ajutorul de somaj este de 2.300.000 de lei. Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, apreciaza ideea Ministerului Muncii, dar considera ca pe langa acest procent ar mai trebui adaugate alte doua elemente.
"Ar trebui sa fie luata in considerare si vechimea salariatului trimis in somaj, precum si contributia pe care acesta a adus-o la fondul de somaj pe parcursul perioadei in care s-a aflat in campul muncii. Acest proiect sprijina solidaritatea, dar nu si echitatea din punct de vedere al eforturilor contribuabililor", a declarat presedintele Cartel Alfa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.