In cadrul intrunirii de saptamana trecuta a Comisiei Europene insarcinate cu relatiile externe a fost lansata o cerere de oferta pentru dezvoltarea emisiunilor de radio, televiziune si Internet, adresate in exclusivitate Bielorusiei. Proiectul, fata
In cadrul intrunirii de saptamana trecuta a Comisiei Europene insarcinate cu relatiile externe a fost lansata o cerere de oferta pentru dezvoltarea emisiunilor de radio, televiziune si Internet, adresate in exclusivitate Bielorusiei. Proiectul, fata de care exista in continuare foarte multe rezerve, va beneficia pentru primii doi ani de un buget de doua milioane de euro. In paralel, Comisia Europeana a semnat un contract cu Deutsche Welle, prin care postul de radio german se obliga sa inceapa transmisia de emisiuni catre Belarus incepand din luna noiembrie a acestui an. Emisiunile vor fi transmise atat in limba rusa, cat si in bielorusa si vor acoperi cu rigoare actualitatea tarii. De asemenea, conform declaratiilor oficialilor europeni, au fost inaintate propuneri de constituire a unei Fundatii Europene pentru Democratie, separata de Comisia Europeana, care sa monitorizeze democratizarea si respectarea drepturilor omului din tari precum Bielorusia sau Croatia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.