Doi traficanti de droguri, implicati in transportul a doua kilograme de cocaina disimulata expediate din Costa Rica pentru Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, au fost trimisi in judecata. Procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunil
Doi traficanti de droguri, implicati in transportul a doua kilograme de cocaina disimulata expediate din Costa Rica pentru Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, au fost trimisi in judecata. Procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie i-au deferit Justitiei pe Ion Adrian Juganaru si Alexandru Robert Poiana, Tribunalul Bucuresti urmand sa hotarasca asupra vinovatiei celor doi, care sunt acuzati de trafic international ilicit de droguri de mare risc.
Destinatar, secretariatul Universitatii
Aproape doua kilograme de cocaina - disimulata in doua colete - care fusesera expediate din Costa Rica cu un avion al Companiei UPS, au fost descoperite la 1 iulie cu ocazia unui control efectuat de politistii de frontiera si vamesii de la Punctul Baneasa. Anchetatorii au decis inlocuirea drogurilor cu o substanta asemanatoare ca aspect si au demarat o operatiune de supraveghere.
Astfel, oamenii legii au observat ca pachetele au fost preluate de un angajat al unei firme de curierat, care le-a dus apoi destinatarului, respectiv secretariatului Universitatii Petrol si Gaze din Ploiesti. Coletele erau pe numele fiului secretarei si, respectiv, al lui Alexandru Poiana. Poiana a fost prins in flagrant delict, ulterior fiind retinut si Adrian Juganaru.
De asemenea, in urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca Juganaru fusese depistat de autoritatile judiciare olandeze, in data de 5 martie 2004, pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, avand asupra sa un kilogram de cocaina. In aceste conditii, tanarul va fi judecat de magistratii romani si pentru fapta de trafic de droguri din Olanda. Procurorii sustin ca stupefiantele erau livrate din Costa Rica pentru piata din Europa de vest. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.