Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu (foto), a dat asigurari ca ministrii PD nu vor parasi Cabinetul Tariceanu si ca formatiunea democrata nu are nici un "plan secret" de declansare a alegerilor anticipate. El a precizat ca PD are o agenda po
Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu (foto), a dat asigurari ca ministrii PD nu vor parasi Cabinetul Tariceanu si ca formatiunea democrata nu are nici un "plan secret" de declansare a alegerilor anticipate. El a precizat ca PD are o agenda politica stabilita in comun cu partenerii de guvernare, care prevede ca obiective pe termen scurt: schimbarea din functie a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, modificarea legilor administratiei publice locale si urgentarea masurilor pentru indeplinirea angajamentelor pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Intrebat daca PD are vreun scenariu public, Videanu a precizat ca aceste este protocolul semnat in luna august de liderii partidelor din coalitia aflata la guvernare care prevede ca, daca obiectivele inscrise in acest document nu sunt indeplinite, vor fi organizate alegeri anticipate. Referindu-se la depasirea termenului de 15 septembrie inscris in acel protocol pentru schimbarea presedintilor Camerelor Parlamentului, presedintele executiv al PD a apreciat ca partidele din coalitie nu se pot lamenta, ci trebuie sa se concentreze pe solutii pentru indeplinirea obiectivelor propuse. "Trebuie sa ne mobilizam sa ne constituim majoritatea, care exista pe hartie si trebuie sa existe si faptic", a adaugat Videanu.
"Alianta nu va crapa"
La randul sau, presedintele statului, Traian Basescu, a transmis direct de la San Francisco un mesaj foarte clar catre Guvernul Tariceanu si Alianta DA. "Nu am nici o ezitare sa atentionez Guvernul pentru ca nu a rezolvat problemele din sanatate, problema scoaterii oamenilor din vama pe criterii clientelare. Sa nu interpretati ca va crapa Alianta. Nu va crapa", a dat asigurari presedintele Romaniei, citat de Rompres. Desi a admis ca nu mai reprezinta Alianta DA PNL-PD, din partea careia a castigat alegerile prezidentiale din decembrie anul trecut, Traian Basescu a spus ca aceasta alianta "este fortificata in primul rand de nevoi". Presedintele Basescu le-a transmis romanilor din San Francisco sa nu fie ingrijorati daca vor citi in presa ca mai critica din cand in cand Executivul de la Bucuresti, pentru ca "atunci cand Guvernul nu face ce trebuie", el nu o sa taca, chiar daca a sustinut si a fost sustinut de Alianta, l-a desemnat pe premier, a ajutat la formarea Cabinetului. Intrebat de unul din reprezentantii diasporei romanesti daca vor mai fi alegeri anticipate in Romania, presedintele a raspuns, pe un ton amuzat: "Este atata presa romana aici, incat nu pot sa va spun". De asemenea, in ceea ce priveste schimbarea presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, seful statului i-a informat pe romanii americani ca "se chinuie in Parlament sa rezolve problema", dar ca, in ceea ce il priveste, relatia sa cu forul legislativ este asemanatoare celei din Statele Unite ale Americii. "Asa cum (presedintele George W.) Bush respecta Parlamentul, si eu il respect. Sper ca, pana la urma, hotararea majoritatii sa se impuna si in Parlamentul Romaniei", a afirmat el. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.