Scurgerile de informatii n-au blocat numai anchete importante de la PNA, ci si de la Parchetul General, a declarat, pentru un post TV, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, precizand ca, din acest motiv, a hotarat sa colaboreze numai cu servici
Scurgerile de informatii n-au blocat numai anchete importante de la PNA, ci si de la Parchetul General, a declarat, pentru un post TV, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, precizand ca, din acest motiv, a hotarat sa colaboreze numai cu serviciile secrete, nu si cu politia pe care o banuieste ca ar furniza informatii infractorilor.
"Existau foarte multe scurgeri de informatii in dosarele in care lucram cu politia. Atunci am decis sa renuntam la colaborarea cu ei si sa lucram doar cu serviciile secrete, pe documentarea preliminara. 75% dintre anchete au fost facute cu ajutorul serviciilor de informatii de la Ministerul de Interne si cu ajutorul SRI. Pentru a putea fi mai eficienti, procurorii au decis sa colaboreze cu serviciile secrete inca din faza de monitorizare, lucru pe care nici o alta institutie nu il face in acest moment. Procurorii nostri stiau toate datele si rezultatele investigatiilor si la momentul potrivit se actiona", a afirmat procurorul general. Ilie Botos considera ca aceasta este singura formula de lucru care poate da rezultate, avand in vedere ca forma birocratica in care institutia asteapta informari de la serviciile secrete, iar serviciile asteapta actiunile procurorilor, "nu s-a dovedit eficienta".
"Pentru ca informatiile au venit tarziu, procurorii PNA nu au mai putut transforma sesizarile seriviilor secrete in dosare penale", a mai spus Ilie Botos.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.