Autoritatile din statul american Texas au executat sentinta de condamnare la moarte a unei femei afro-americane, care devine a unsprezecea femeie pedepsita cu moartea dupa reintroducerea acestei pedepse, in Statele Unite, in anul 1976, relateaza Medi
Autoritatile din statul american Texas au executat sentinta de condamnare la moarte a unei femei afro-americane, care devine a unsprezecea femeie pedepsita cu moartea dupa reintroducerea acestei pedepse, in Statele Unite, in anul 1976, relateaza Mediafax. Frances Elaine Newton, de 40 de ani, a fost executata prin injectie letala, miercuri, la ora locala 18.09 (joi, 2.00 ora Romaniei), la inchisoarea din Huntsville, statul Texas. Moartea sa a survenit opt minute mai tarziu, in prezenta membrilor familiei ei, a reprezentantilor penitenciarului si a jurnalistilor. Newton, fosta contabila, a fost condamnata la pedeapsa cu moartea pentru ca si-a ucis sotul, fiul de sapte ani si fiica de 21 de luni, cu scopul de a incasa o asigurare de viata in valoare de 100.000 de dolari. Ea si-a sustinut fara incetare nevinovatia. Cazul acestei femei condamnate inca din 1988 a mobilizat organizatiile de lupta impotriva pedepsei cu moartea, Asociatia avocatilor americani si organizatiile de lupta pentru drepturile omului, precum Amnesty International si Human Rights Watch. Conform acestor organizatii, juratilor nu le-au fost prezentate dovezi importante in legatura cu acest caz pentru a putea lua o decizie pertinenta privind vinovatia ori nevinovatia acuzatei. Elaine Newton - pe ale carei haine nu se vedea nici o pata de sange, desi rudele sale au fost ucise cu focuri de arma - a fost aparata, la proces, de un avocat din oficiu. Se pare ca acesta nu s-a intalnit cu nici un martor pentru a-si pregati pledoaria.
Prin urmare, aparatorului i s-a interzis sa mai accepte cazuri care implica o posibila condamnare la moarte, pe motiv de incompetenta. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.