Peste 150 de palate si cluburi ale elevilor vor beneficia pentru prima data de retele informatice compuse din cate zece calculatoare, un server si software aferent, in cadrul programului de informatizare a invatamantului romanesc, sustine Ministerul
Peste 150 de palate si cluburi ale elevilor vor beneficia pentru prima data de retele informatice compuse din cate zece calculatoare, un server si software aferent, in cadrul programului de informatizare a invatamantului romanesc, sustine Ministerul Educatiei si Invatamantului.
In cadrul acestui program sunt furnizate, incepand cu luna septembrie, 3.228 de laboratoare informatizate pentru gimnazii si, respectiv, pentru centrele judetene de instruire care vor asigura formarea continua a cadrelor didactice.
De asemenea, va fi asigurat suportul tehnic pentru toate aceste locatii, dar si pentru cele 1.510 retele livrate anterior.
In baza protocolului de colaborare semnat recent de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, va fi optimizata functionarea Internetului, astfel incat toate scolile dotate cu laboratoare informatizate sa aiba fie posibilitatea de a se conecta la acest serviciu, fie posibilitatea de a-si imbunatati conexiunea si, implicit, cresterea vitezei de transmisie a datelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.