New York City reprezinta orasul in care poti deveni miliardar sau cersetor peste noapte. Este greu de spus ce face ca orasul sa freamate atat de mult, cert este ca aceasta agitatie atrage permanent oameni din toate colturile lumii.
Din varful

New York City reprezinta orasul in care poti deveni miliardar sau cersetor peste noapte. Este greu de spus ce face ca orasul sa freamate atat de mult, cert este ca aceasta agitatie atrage permanent oameni din toate colturile lumii.
Din varful Empire State Building si pana la podeaua de sticla a unui club din Manhattan, New York ofera totul.

Statuia Libertatii - simbolul orasului

Primul lucru pe care il zareste orice vizitator este Statuia Libertatii. Amplasata in Liberty Island, statuia a fost primita in dar de la francezi. Statuia are o inaltime de 91 de metri, calculata de la baza pana la torta, si cantareste 202.500 de kilograme. Simbol al libertatii politice si democratiei, statuia a fost dezvelita oficial la 28 octombrie 1886.
Considerata una dintre cele mai impozante cladiri din lume, Empire State Building atrage anual peste 3,5 milioane de turisti. La etajul 86, la peste 320 de metri este amplasat Observatorul. Deschis oficial in 1931, Observatorul a fost vizitat de 110 milioane de oameni, carora li s-a oferit astfel o superba panorama a orasului.

Broadway si 7th Avenue

Teatrul Broadway, hotelurile si restaurantele, evenimentele speciale care culmineaza cu petrecerea de Revelion organizata in Times Square, toate au contribuit la faima mondiala a bulevardului.
Dar ceea ce ramane intiparit in memoria vizitatorului este multitudinea de lumini de neon, amplasate in toate pozitiile si la toate inaltimile, creand o feerie de culoare.

Sediul Natiunilor Unite

Decizia operatiunilor de mentinere a pacii, care au avut ca rezultat stingerea unora dintre cele mai violente conflicte la nivel mondial a fost luata in sediul Natiunilor Unite.
Impresionanta cladire, in care uneori se decide soarta natiunilor, este amplasata pe malul drept al raului. Cladirea este deschisa publicului doar partial.

Viata de noapte in Big Apple

Noptile petrecute pe strazile New York-ului, in restaurantele sau cluburile sale de lux, ofera una dintre cele mai spectaculoase imagini. Conform statisticilor, in oras exista mai mult de 19.000 de restaurante, si cu toate acestea este greu sa cinezi fara rezervare prealabila. Nu exista seara in care sa nu se intample nimic, iar unele evenimente se petrec 24 de ore pe zi. Nu e de mirare ca majoritatea sustin ca New York este un oras care nu doarme niciodata.

Bursa din New York

Orasul si-a castigat reputatia de a fi unul dintre cele mai mari centre de afaceri din lume.
La Bursa din New York sunt rulate anual peste 5,5 mii de miliarde de dolari.
Zilnic sunt tranzactionate peste 1,5 miliarde de actiuni evaluate la peste 47,9 miliarde de dolari. Aici este locul unde poti sa castigi sau sa pierzi o avere in doar o zi. Wall Street a fost botezata astfel din cauza unui zid de lemn inalt de 3,5 metri care a fost construit in 1653 pentru a proteja colonistii olandezi de atacurile indienilor si ale britanicilor.
Primul sediu al Bursei a fost o camera inchiriata in 1817 la numarul 40. Sediul actual, din 18 Broad Street, a fost deschis in 1903.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.