Nume de renume ale culturii romane se afla zilele acestea in Japonia, unde participa la evenimente organizate in cadrul "Saptamanii culturale a Romaniei in Japonia", in cadrul Pavilionului tarii noastre la EXPO 2005. Pe 13 si 14 septembrie, in pavili
Nume de renume ale culturii romane se afla zilele acestea in Japonia, unde participa la evenimente organizate in cadrul "Saptamanii culturale a Romaniei in Japonia", in cadrul Pavilionului tarii noastre la EXPO 2005. Pe 13 si 14 septembrie, in pavilionul Romaniei, au sustinut spectacole soprana Mariana Nicolesco, impreuna cu laureati ai concursului "Hariclea Darclee", Grigore Lese si Inter Art Group (coregrafa Liliana Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Irinel Anghel, Andrei Kivu, dansatoarele Andreea Duta, Violeta Dumitrascu si Ramona Barbulescu). Interpretul la nai Nicolae Voiculet si percutionista Loretta Bodo vor sustine mai multe concerte in spatii din cadrul Expozitiei Mondiale, sub titulatura "Romania in sunete - Romania in muzica lumii". Artistii romani au avut in ultimele zile mai multe concerte la Tokyo si Nagoya. Criticul de arta Radu Varia a sustinut la Ambasada Romaniei la Tokyo conferinta "Constantin Brancusi - parintele sculpturii moderne" si a avut o intalnire cu profesori de la Universitatea Imperiala din capitala nipona. EXPO 2005 Aichi se desfasoara in Japonia, in perioada 25 martie-25 septembrie. De la deschiderea Expozitiei Mondiale, pavilionul tarii noastre a fost vizitat de peste un milion si jumatate de persoane. (A.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.