Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si liderul SUA, George W. Bush, au avut, in mare, aceleasi probleme la summit-ul Organizatiei Natiunilor Unite: combaterea terorismului si reforma organizatiei. De partea lui, Basescu a cerut Consiliului de
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si liderul SUA, George W. Bush, au avut, in mare, aceleasi probleme la summit-ul Organizatiei Natiunilor Unite: combaterea terorismului si reforma organizatiei.

De partea lui, Basescu a cerut Consiliului de Securitate al ONU sa se implice in rezolvarea unor situatii ca cea din Transnistria si a accentuat necesitatea unor masuri la nivel global de combatere a terorismului. Spre deosebire de Basescu, Bush s-a confruntat insa si cu probleme mult mai delicate si care nu aveau neaparat legatura cu lungile interventii ale celor 150 de presedinti, premieri si monarhi prezenti la New York. Cel mai puternic om al lumii avea nevoie la toaleta. Martori la freamatul intern al lui Bush au fost fotoreporterii agentiei Reuters. Ei au reusit sa-l surprinda pe Bush scriindu-i un biletel secretarului sau de Stat, Condoleeza Rice. ""As cam avea nevoie la toaleta. Crezi ca se poate?"", a caligrafiat liderul de la Casa Alba in plina reuniune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.