Angajatorii apreciaza intentia Ministerului Finantelor de a reduce contributiile pentru asigurarile sociale cu doua puncte procentuale. Cei mai multi considera ca diminuarea CAS reprezinta un semnal incurajator pentru mediul de afaceri. Totodata, int

Angajatorii apreciaza intentia Ministerului Finantelor de a reduce contributiile pentru asigurarile sociale cu doua puncte procentuale. Cei mai multi considera ca diminuarea CAS reprezinta un semnal incurajator pentru mediul de afaceri. Totodata, intreprinzatorii spera ca in urmatorii ani aceste contributii sa fie reduse cu cel putin 5-6 procente.

Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR: "Veniturile vor spori cu 2%"

"Diminuarea cotei CAS cu doua procente reprezinta mai multe avantaje distincte. In primul rand, firmele vor inregistra o sporire a profiturilor cu 2%, ceea ce poate fi considerata o rata buna. Angajatorul are astfel posibilitatea ca in urma acestei reduceri sa vireze banii in capitalizarea firmei. Noi inca nu am invatat valoarea marginala a banului; 2% inseamna ceva. Aceasta masura arata vointa politica a actualului Guvern de a diminua cheltuielile de contributie sociala, care la ora actuala sunt cele mai mari din Europa. Dar, pentru a avea eficacitatea scontata, in urmatorii doi ani, cota CAS ar mai trebui redusa cu inca 5-6 procente".

Adrian Izvoranu, presedintele CPISC: "Pare o masura cosmetica"

"Aceasta reducere cu doua procente este nesemnificativa. Da, daca aceasta cota ar fi fost diminuata cu 10 procente, atunci ar fi fost relevant pentru mediul de afaceri. Pentru majoritatea covarsitoare a firmelor din Romania, reducerea CAS anuntata de ministrul Finantelor este nula. E ca si cum ai arunca un strop de apa intr-o mare. Spre exemplu, daca eu am o firma cu 9 angajati, cu aceasta reducere de 2% nu imi pot permite sa-l angajez pe cel de-al 10-lea. Cheltuielile trebuie reduse in asa fel incat patronul sa-si permita sa faca noi angajari".

Cristian Parvan, secretar general AOAR: "Un semnal incurajator"

"E un semnal incurajator, chiar daca mediul de afaceri isi dorea macar diminuarea cu 5% a cotei CAS. Probabil ca se va mai reduce si forta de munca la negru. Prin aceasta masura, actualul ministru de Finante demonstreaza ca doreste sa se situeze pe linia pe care noi am cerut-o de mai multi ani".

Gheorghe Polizu, presedintele PSC: "Angajatorii, in castig"

"Sper ca aceasta reducere sa fie de bun augur. Nu stiu sigur care va fi efectul, dar e evident ca orice reducere nu poate avea decat urmari benefice pentru angajatori, iar in final pentru economie. Speram ca in urmatorii ani aceasta cota sa fie redusa aproape cu 10 procente. Apreciem intentia ministrului Finantelor ca pe o dovada de seriozitate".

Alexandru Dobre, membru ARACO: "Reducerea ii va stimula pe angajatori"

"Daca CAS-ul se reduce, TVA-ul nu mai creste, a fost introdusa cota unica, ma intreb de unde cum vor mai fi creste veniturile la buget. Poate ca s-au gandit la introducerea de noi accize. Am vazut zilele trecute ca ministrul Muncii a propus impozitarea pensiilor mai mari de 9 milioane lei. Ideea aceasta cu reducerea cotei CAS trebuie apreciata pozitiv. Orice reducere nu poate decat sa ii incurajeze si stimuleze in bine pe angajatori".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.