Studiul care asociaza culoarea parului cu puterea de atractie a aratat ca 51 la suta din barbati sunt de parere ca brunetele sunt mai atractive. Cercetatorii au prezentat trei poze ale aceleiasi femei in trei ipostaze diferite - blonda, bruneta si ro
Studiul care asociaza culoarea parului cu puterea de atractie a aratat ca 51 la suta din barbati sunt de parere ca brunetele sunt mai atractive. Cercetatorii au prezentat trei poze ale aceleiasi femei in trei ipostaze diferite - blonda, bruneta si roscata - unui numar de 1.500 de barbati. Apoi, acestia au fost rugati sa isi exprime parerea despre personalitatea respectivei femei in functie de culoarea parului acesteia.
Brunetele au fost descrise ca inteligente de 81 la suta dintre barbati, in timp ce 67 la suta din cei chestionati le-au descris ca femei independente. 62 la suta dintre barbati au vazut bruneta ca fiind stabila si competenta.
Femeia blonda a fost descrisa de catre 40 la suta dintre barbati drept neajutorata si dependenta. Doua treimi din cei chestionati au vazut-o pe blonda prietenoasa si abordabila, in timp ce 59 la suta sunt de parere ca este extravertita.
Roscatele au fost considerate inteligente de catre 79 la suta dintre subiectii acestui studiu, 45 la suta le-au descris ca fiind nevrotice.
Barbatii sunt de parere ca blondele au fost vazute intotdeauna ca un sex-simbol. Asteptarile barbatilor de la femei s-au schimbat. Acestia cauta acum relatii stabile, mai intense, iar modul in care arata femeile are mult de-a face cu alegerea barbatilor. Deci culoarea parului se pare ca are un cuvant greu de spus.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.