Cea mai mare firma britanica producatoare de armament, BAE Systems, i-a platit in secret peste un milion de lire sterline fostului dictator chilian, generalul Augusto Pinochet, prin intermediul unei companii-fantoma din Insulele Virgine, relateaza Th
Cea mai mare firma britanica producatoare de armament, BAE Systems, i-a platit in secret peste un milion de lire sterline fostului dictator chilian, generalul Augusto Pinochet, prin intermediul unei companii-fantoma din Insulele Virgine, relateaza The Guardian, in editia electronica de joi. "La BAE Systems, avem politici clare si riguroase, care guverneaza relatiile noastre cu terte parti. Cerem tuturor angajatilor nostri sa adere la aceste politici si sa se supuna legii", au declarat reprezentantii companiei, raspunzand la intrebarea privind motivele pentru care firma a efectuat, pana anul trecut, plati in conturile dictatorului chilian, suspectat de comiterea a numeroase crime si torturi, in timpul guvernarii sale. Potrivit autoritatilor chiliene, platile efectuate de BAE Systems au fost incasate de firme-fantoma inregistrate in Insulele Virgine, dominion britanic, si conduse de Oscar Aitkin, consilierul financiar al lui Pinochet. BAE a incercat, in anii '90, sa incheie cu autoritatile chiliene un contract de vanzare a unui sistem de rachete, iar acum are in vedere furnizarea de echipament electronic pentru nave si submarine. Chile este descrisa de Ministerul britanic al Apararii drept o "piata importanta" pentru vanzarea de arme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.