Bruxelles-ul va decide abia in aprilie anul viitor daca va amana cu un an data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Si aceasta indiferent de concluziile Raportului de tara care va fi facut public luna viitoare.
Comisarul european pentru ext
Bruxelles-ul va decide abia in aprilie anul viitor daca va amana cu un an data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Si aceasta indiferent de concluziile Raportului de tara care va fi facut public luna viitoare.
Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a afirmat ca raportul din octombrie va fi unul detaliat, corect, care va evidentia atat progresele, cat si domeniile in care mai trebuie lucrat, a declarat ieri ministrul Integrarii, Anca Boagiu. Ea a adaugat ca nu se vor face, cu aceasta ocazie, "judecati definitive", o decizie in privinta activarii sau nu a clauzei de salvgardare urmand a fi luata in aprilie 2006, cand va fi prezentat un al doilea Raport al Comisiei Europene. Boagiu a precizat ca esentiala in urmatoarea perioada este continuarea reformelor din justitie si obtinerea rezultatelor in combaterea coruptiei la nivel inalt.
Pe de alta parte, a mai spus oficialul roman, prezentarea, in octombrie, a unui raport favorabil Romaniei ar putea fi un semnal pozitiv pentru Parlamentele tarilor membre, care urmeaza sa ratifice Tratatul de aderare a Romaniei la UE. Ministrul Integrarii a efectuat, miercuri, prima sa vizita oficiala la Bruxelles. Discutiile pe care Anca Boagiu le-a purtat cu comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, cu comisarul pentru politica regionala, Danuta Hubner, si cu directorul general al Directiei Generale Extindere, Fabrizio Barbaso, au vizat masurile urgente in domeniile semnalate in scrisoarea de avertizare primita de Bucuresti in luna mai, precum si cele urmatoare Raportului de tara. De asemenea, s-a pus accent si pe identificarea modalitatilor de pregatire a Romaniei pentru gestionarea fondurilor europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.