Banca Pop Italiana a decis sa vanda participatia de 30% detinuta la Antonveneta catre ABN Amro, astfel incat grupul olandez ar putea deveni prima institutie financiara straina care preia o banca italiana, transmite Mediafax. ABN Amro va plati 26,5 eu
Banca Pop Italiana a decis sa vanda participatia de 30% detinuta la Antonveneta catre ABN Amro, astfel incat grupul olandez ar putea deveni prima institutie financiara straina care preia o banca italiana, transmite Mediafax. ABN Amro va plati 26,5 euro pentru fiecare titlu Antonveneta detinut de banca Pop Italiana, iar grupul olandez este decis sa lanseze o oferta pentru restul de actiuni Antonveneta, la acelasi pret, potrivit unui comunicat al Pop Italiana. Acordul, in valoare de peste 2 miliarde de euro (2,46 miliarde de dolari), ar marca o revenire spectaculoasa a ABN Amro, a carei oferta de preluare a Antonveneta a esuat, in iulie, in fata opozitiei bancii Pop Italiana si a asociatilor sai. Banca Pop Italiana, ale carei titluri Antonveneta au fost puse sub sechestru in luna august, in cadrul anchetei privind comiterea unor delicte financiare, a anuntat ca vanzarea catre ABN reprezinta un semnal pozitiv catre autoritatile judiciare si de reglementare. Conducerea Pop Italiana se asteapta ca tranzactia sa fie finalizata pana la 21 septembrie. In momentul de fata, ABN Amro detine deja 29,98% din titlurile Antonveneta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.