Procedurile de aprobare tacita si emitere automata a autorizatiilor in lipsa unui raspuns al administratiei la cererea solicitantului vor fi modificate prin simplificarea operatiunilor, dupa ce Guvernul a primit semnale negative din partea oamenilor
Procedurile de aprobare tacita si emitere automata a autorizatiilor in lipsa unui raspuns al administratiei la cererea solicitantului vor fi modificate prin simplificarea operatiunilor, dupa ce Guvernul a primit semnale negative din partea oamenilor de afaceri privind modul de aplicare a legii.
Propunerile formulate se refera la stimularea functionarilor publici implicati in acordarea autorizatiilor prin sporuri salariale pentru aplicarea corecta a regulilor, sanctionarea cazurilor de nerespectare a legii, simplificarea procedurilor de emitere a documentelor, eliminarea intermediarilor prin infiintarea unui centru unic pentru formalitati, care sa includa reprezentanti ai tuturor institutiilor statului. Alte propuneri de modificare a legii sunt inlocuirea, in unele situatii, a autorizatiilor cu declaratii pe propria raspundere din partea solicitantului, reducerea termenului de acordare a avizelor si corelarea legislatiei interne cu prevederile europene.
Proiectul de modificare a legii va introduce, totodata, noi titluri de autorizatii pentru care prevederile de aprobare tacita nu vor fi valabile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.