Summit-ul Mondial al ONU reuneste peste 170 de sefi de stat si de guvern, cifra record in istoria organizatiei. Cea mai mare reuniune a Natiunilor Unite marcheaza implinirea a 60 de ani de la infiintarea organizatiei si are ca prioritati reformele si
Summit-ul Mondial al ONU reuneste peste 170 de sefi de stat si de guvern, cifra record in istoria organizatiei. Cea mai mare reuniune a Natiunilor Unite marcheaza implinirea a 60 de ani de la infiintarea organizatiei si are ca prioritati reformele si combaterea saraciei.
Romania este reprezentata de presedintele Traian Basescu. Potrivit unui comunicat al administratiei prezidentiale, obiectivul Romaniei la acest summit este de a sustine activ adoptarea unui pachet extins de reforme, care sa acopere toate cele trei domenii considerate ca piloni ai unui nou ONU - securitatea si pacea internationale, dezvoltarea si drepturile omului. In programul sefului statului s-au aflat participarea la Sesiunea de deschidere a Summit-ului Mondial ONU, la Reuniunea la nivel inalt a Consiliului de Securitate, la semnarea "Conventiei internationale pentru suprimarea actelor de terorism nuclear" si a "Conventiei privind imunitatile de jurisdictie ale statelor si proprietatii", precum si la micul dejun si dejunul oficial oferite de secretarul general al ONU, Kofi Annan, in onoarea sefilor de delegatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.