Litigiul cu actionarii minoritari ai Oltchim Ramnicu - Valcea, proces care blocheaza scoaterea la privatizare a combinatului, ar putea fi finalizat prin anularea hotararii de majorare a capitalului social care a generat disputa respectiva, potrivit d
Litigiul cu actionarii minoritari ai Oltchim Ramnicu - Valcea, proces care blocheaza scoaterea la privatizare a combinatului, ar putea fi finalizat prin anularea hotararii de majorare a capitalului social care a generat disputa respectiva, potrivit directorului general al societatii, Constantin Roibu. Consiliul de administratie a propus recent convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) avand pe ordinea de zi anularea unei hotarari din anul 2003, prin care capitalul social al firmei a fost majorat. Litigiul dintre stat si actionarii minoritari, care au reclamat ca nu au avut drept de preemtiune la majorarea de capital, iar participatiile lor au fost reduse semnificativ, blocheaza scoaterea la privatizare a combinatului. Potrivit lui Roibu, pentru finalizarea litigiului, exista doua variante. "Prima este sa se anuleze hotararea si sa se scoata la privatizare pachetul de 53%, iar AVAS sa isi negocieze apoi recuperarea creantei cu noul proprietar. Cea de-a doua varianta include tot anularea hotararii, dar urmata de majorarea capitalului social cu drept de preferinta acordat actionarilor minoritari si stabilirea pretului actiunilor in functie de piata", a declarat Constantin Roibu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.