Scaunul lui Adrian Nastase se clatina din ce in ce mai tare. Deputatii au respins ieri prima motiune depusa de sociali-democrati, nu pentru a sanctiona punctual erorile guvernarii, ci pentru a-l mentine cat mai mult timp pe Nastase la sefia Camerei.<
Scaunul lui Adrian Nastase se clatina din ce in ce mai tare. Deputatii au respins ieri prima motiune depusa de sociali-democrati, nu pentru a sanctiona punctual erorile guvernarii, ci pentru a-l mentine cat mai mult timp pe Nastase la sefia Camerei.
In favoarea motiunii au votat 135 de deputati apartinand PSD, PRM si cativa membri ai aripii lui Corneliu Ciontu, iar impotriva s-au pronuntat toti cei 162 reprezentanti ai coalitiei de la guvernare prezenti in plen.
Motiunea, denumita "Nivelul de trai al cetatenilor - ultima preocupare a Guvernului Tariceanu" a fost evident una prin care pesedistii incearca sa intarzie schimbarea lui Adrian Nastase din pozitia de presedinte al Camerei. Lucru subliniat si de faptul ca pesedistii nici nu cereau demisia vreunui ministru si nici nu propuneau vreun plan de masuri. Principala problema a semnatarilor social-democrati era aceea ca sub Guvernul Tariceanu "Romania cunoaste o adancire dramatica a diferentierii sociale si o reducere a preocuparilor pentru bunastarea cetatenilor".
"Politica fiscala a coalitiei aflate la guvernare a adus venituri suplimentare substantiale doar in buzunarele si conturile unei largi clientele, clientela care a beneficiat de peste 800 de milioane de euro venituri suplimentare in anul 2005", acuza social-democratii.
In replica, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, care a venit insotit doar de ministrul Muncii Gheorghe Barbu, a acuzat PSD de blocarea forului legislativ cu motiuni simple fundamentate pe acuzatii fara acoperire. "Impresia noastra este ca avem de-a face mai degraba cu o incercare disperata de a tergiversa dezbaterile parlamentare asupra modificarilor la regulamentul Camerei Deputatilor", a spus Olteanu. Este evident ca obiectul acestei motiuni nu este grija PSD pentru nivelul de trai al cetatenilor, ci pentru avantajele reprezentantilor sai, a acuzat el, adaugand ca, dupa parerea lui, "acest document este de departe cea mai slaba motiune din istoria Parlamentului, scrisa pe un colt de masa".
Dezbaterile nu au fost deloc aprinse, impresia generala fiind aceea ca deputatii abia asteptau sa se termine, nici un partid nefolosindu-si toate minutele in care reprezentantii sai puteau sa ia cuvantul de la tribuna, iar la un moment dat, plenul nici nu mai avea secretar, motiv pentru o pauza de 15 minute.
Mai trebuie mentionat ca sedinta a fost prezidata de Miron Mitrea, si nu de presedintele Adrian Nastase, care a venit mai tarziu si nu si-a luat locul in prezidiu, ci s-a asezat in banca, timp in care l-a fixat cu privirea pe Bogdan Olteanu, cel desemnat de liberali sa-i ia fotoliul de presedinte de Camera.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.