Ieri a avut loc conferinta de presa cu tema "Piata petrolului din Romania in atentia Parlamentului European", sustinuta de Juan Bernat I Mari, membru al Parlamentului European, grupul parlamentar Alianta Libera Europeana, si Sabin Gherman, raportor p
Ieri a avut loc conferinta de presa cu tema "Piata petrolului din Romania in atentia Parlamentului European", sustinuta de Juan Bernat I Mari, membru al Parlamentului European, grupul parlamentar Alianta Libera Europeana, si Sabin Gherman, raportor pentru Romania in Parlamentul European din partea Aliantei Libere Europene. Problema este ca cei doi participanti s-au abatut de la tema anuntata, aducand vorba constant despre Rafo si problemele sale.
Conform europarlamentarului, in prezent este investigata piata petroliera din Romania, suspectata de interferente politice, rezultatul fiind inscris intr-un raport ce va fi prezentat Parlamentului European.
Printre amenintari de genul "Romania s-ar putea sa adere la UE in 2012, o data cu Croatia", cei doi au strecurat si lucruri precum "avem informatii ca exista un blocaj impotriva Rafo Onesti", sau ca "acolo exista 1.600 de oameni care vor sa intre in greva foamei". In rest, Sabin Gherman si Juan Bernat I Mari au refuzat sa faca public vreun nume de politician roman care face presiuni pe piata, sau de vreo companie petroliera, facand, insa, o aluzie voalata la premierul Tariceanu si la actiunile Rompetrol.
Este cel putin ciudat faptul ca Parlamentul European a descoperit in Romania o legatura stransa dintre piata petroliera si mediul politic, de parca ar fi ceva nou sau deloc practicat in restul lumii...


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.