Firma de consultanta KPMG Romania a lansat pe piata o brosura pe tema listarii unei companii pe piata de capital, care abordeaza principalele aspecte ale procesului unei oferte publice initiale (IPO), prin care proprietatea privata a unei societati e
Firma de consultanta KPMG Romania a lansat pe piata o brosura pe tema listarii unei companii pe piata de capital, care abordeaza principalele aspecte ale procesului unei oferte publice initiale (IPO), prin care proprietatea privata a unei societati este transferata partial catre o plaja mai larga de investitori externi.
Brosura "Va ganditi la o oferta publica initiala? Noi va pregatim pentru drumul care va asteapta" prezinta in rezumat cele mai frecvente intrebari pe aceasta tema, ridicate de clientii KPMG din Romania si la nivel international. De asemenea, brosura cuprinde un studiu realizat de KPMG Marea Britanie despre provocarile cu care se confrunta conducerile companiilor europene o data cu prima lor emisiune de titluri. Procesul de IPO a necesitat alocarea unor segmente semnificative de timp din partea directorilor implicati, 62 la suta dintre directorii generali si 81 la suta din directorii financiari petrecandu-si mai mult de jumatate din timp concentrandu-se pe aceste aspecte si avand mai putin timp pentru activitatile de zi cu zi ale companiei. Potrivit studiului mentionat, aproape o treime dintre companii au fost nevoite sa depuna eforturi serioase pentru a se adapta si a pregati compania pentru IPO, aceasta problema fiind mai stringenta in cazul societatilor cu o capitalizare de piata de peste 150 milioane euro, in timp ce companiile care aveau in actionariat fonduri de capital private au avut nevoie de mai putin timp si efort in pregatirea pentru listarea pe Bursa. Rezultatele studiului au la baza interviurile telefonice realizate cu directorii a 77 de companii europene, inclusiv din Europa Centrala si de Est, care au fost listate de la 1 ianuarie 2002. Dintre acestea, 48 au obtinut listarea in anul 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.