Institutul pentru Politici Publice acuza Guvernul de opacitate institutionala si ii solicita sa nu mai faca schimbari pe criterii politice. Potrivit organizatiei, in momentul de fata actiunile care stau la baza acestor schimbari se situeaza in sfera
Institutul pentru Politici Publice acuza Guvernul de opacitate institutionala si ii solicita sa nu mai faca schimbari pe criterii politice. Potrivit organizatiei, in momentul de fata actiunile care stau la baza acestor schimbari se situeaza in sfera tensiunilor politice dintre membrii coalitiei sau dintre reprezentantii partidelor de la centru si din teritoriu.
IPP a cerut ieri Guvernului ca preconizatele schimbari ale prefectilor si subprefectilor sa nu se mai faca pe criterii politice, avand in vedere ca mai sunt doar trei luni pana la intrarea in vigoare a prevederii potrivit careia atat prefectii, cat si subprefectii vor face parte din categoria inaltilor functionari publici, statut care le va interzice orice fel de activitate politica.
Totodata, organizatia citata considera ca actuala guvernare da dovada de opacitate institutionala, intrucat nu a comunicat criteriile dupa care se evalueaza activitatea secretarilor de stat, respectiv a prefectilor, subprefectilor si a sefilor agentiilor guvernamentale, si nici standardele care stau la baza nominalizarii viitorilor ocupanti ai functiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.