Anul urmator, la Mura, in sudul Portugaliei, va incepe constructia celei mai mari centrale fotovoltaice din lume, transmite Mediafax. Primarul din Mura, care coordoneaza proiectul Amper Central Solar, a precizat ca autoritatile nu vor pune piedici in
Anul urmator, la Mura, in sudul Portugaliei, va incepe constructia celei mai mari centrale fotovoltaice din lume, transmite Mediafax. Primarul din Mura, care coordoneaza proiectul Amper Central Solar, a precizat ca autoritatile nu vor pune piedici in eliberarea autorizatiilor necesare. Cu 350.000 de panouri solare instalate pe 114 hectare si cu o capacitate de productie de 62 de megawati, centrala fotovoltaica din Mura va fi cea mai mare din lume. Ea va fi de sase ori mai puternica decat una asemanatoare, din Germania. Instalatia va fi finalizata in anul 2009, iar costul ei se va ridica la 250 milioane de dolari. In termenii tratatului de la Kyoto, Portugalia ar trebui sa reuseasca sa produca pana in 2010, 39% din electricitatea sa utilizand resurse alternative, ca de exemplu energia solara sau eoliana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.