Uniunea Europeana a decis sa reduca o taxa vamala care va fi aplicata bananelor la intrarea pe teritoriul comunitar, dupa ce Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a decis ca nivelul stabilit anterior era discriminatoriu pentru statele Americii Lati

Uniunea Europeana a decis sa reduca o taxa vamala care va fi aplicata bananelor la intrarea pe teritoriul comunitar, dupa ce Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a decis ca nivelul stabilit anterior era discriminatoriu pentru statele Americii Latine, transmite Mediafax. Daca initial aceasta taxa vamala se ridica la 230 de euro pe tona, ea a fost redusa acum la 187 de euro.

Sibneft acorda dividende

Actionarii companiei ruse Sibneft au aprobat plata unor dividende in valoare totala de 2,3 miliarde de dolari, potrivit presei locale, creand conditiile pentru vanzarea firmei de catre actionarii principali, in frunte cu Roman Abramovici, transmite Mediafax. Analistii considera ca valoarea dividendelor constituie o dovada ca Abramovici, patron al clubului de fotbal Chelsea, extrage capital din companie inainte de vanzarea pachetului de control catre grupul Gazprom. Abramovici nu a dezvaluit participatia detinuta la Sibneft, dar firma sa de investitii, Millhouse Capital, dispune de 72% din titlurile companiei petroliere ruse, astfel incat exista speculatii ca magnatul ar putea obtine 8 miliarde de dolari in numerar, din vanzare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.