Romania se situeaza pe pozitia a opta intr-un clasament al statelor cu cel mai rapid ritm de reforme, in 2004, potrivit raportului "Doing Business in 2006. Creating Jobs", realizat de Banca Mondiala si International Finance Corporation. In fruntea cl
Romania se situeaza pe pozitia a opta intr-un clasament al statelor cu cel mai rapid ritm de reforme, in 2004, potrivit raportului "Doing Business in 2006. Creating Jobs", realizat de Banca Mondiala si International Finance Corporation. In fruntea clasamentului se afla Serbia si Muntenegru, federatie care a inregistrat progrese in opt din cele 10 domenii analizate de Doing Business, generand dezvoltarea firmelor si a pietei muncii.
Printre masurile adoptate de Serbia si Muntenegru se numara diminuarea capitalului necesar pentru deschiderea unei noi afaceri de la 5.000 de euro la 500 de euro, reducerea duratei de infiintare a unei firme de la 51 de zile la numai 15, precum si modificarea legislatiei muncii, care permite si angajarea salariatilor cu contracte cu durata determinata.
Romania a realizat progrese, potrivit publicatiei, in privinta masurilor de facilitare a deschiderii de noi afaceri, a obtinerii de credite, platii impozitelor si in ceea ce priveste intrarea in vigoare a contractelor. In clasamentul dupa usurinta de a derula o afacere, Romania se afla pe locul 78, inaintea Rusiei si dupa Argentina.
Singurele state est-europene prezente in primele 30 de pozitii sunt Lituania, Estonia si Letonia, la numai 10 ani de la debutul reformelor economice.
Topul indica necesitatea ca multe state rasaritene sa faca eforturi mai mari pentru dezvoltarea mediului de afaceri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.