Pretul aurului s-a apropiat, luni, la bursele europene, de cel mai ridicat nivel din ultimii 17 ani, in conditiile in care factorii politici au contribuit la aprecierea yenului si au afectat cotatia euro, transmite Mediafax. Aurul a fost cotat, la bu
Pretul aurului s-a apropiat, luni, la bursele europene, de cel mai ridicat nivel din ultimii 17 ani, in conditiile in care factorii politici au contribuit la aprecierea yenului si au afectat cotatia euro, transmite Mediafax. Aurul a fost cotat, la bursele asiatice, la 451,5 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din acest an, pentru a scadea usor, ulterior, dupa ce investitorii si-au extras profiturile.
Victoria in alegeri a premierului japonez Junichiro Koizumi a determinat aprecierea yenului in raport cu dolarul si a stimulat interesul investitorilor pentru aurul denominat in dolari, au afirmat dealerii. Acestia considera ca pretul aurului va continua sa se aprecieze, fiind probabil sa depaseasca nivelul record de 456,75 de dolari pe uncie, atins in decembrie 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.