CowParade Bucuresti 2005 a luat sfarsit luni seara. Vacutele au parasit strazile Bucurestiului si se vor instala in casele, birourile sau in camerele de joaca destinate copiilor oamenilor de afaceri prezenti la Teatrul National pentru licitatia cu sc

CowParade Bucuresti 2005 a luat sfarsit luni seara. Vacutele au parasit strazile Bucurestiului si se vor instala in casele, birourile sau in camerele de joaca destinate copiilor oamenilor de afaceri prezenti la Teatrul National pentru licitatia cu scop caritabil, care a incheiat defilarea. 75% din fondurile stranse in urma acestei licitatii caritabile vor fi donate in beneficiul Special Olympics Romania, organizatie care promoveaza si ajuta sportivii cu dizabilitati mintale. Acestia vor participa la olimpiada speciala care va avea loc la Constanta in perioada 25-27 septembrie, alaturi de reprezentantii a unsprezece tari europene. Miscarea Special Olympics a aparut in Statele Unite la sfarsitul anilor '60, iar in Romania, in 1991. Nadia Comaneci este presedinte de onoare al organizatiei si a venit in tara special pentru a fi prezenta la licitatie.
Pe parcursul timpului, cirezile care au impanzit capitalele lumii au atras de partea lor artisti plastici, vedete si oameni de afaceri care s-au dovedit incantati de initiativa si au pictat sau au achizitionat vacutele cu entuziasm.
Printre acestia se afla Elton John, Nelson Mandela, Ringo Starr, Nicole Kidman si, mai nou, Mihaela Radulescu, care, desi a condus licitatia alaturi de designerul Alexandru Ghildus, si-a cumparat o vacuta cu suma de 1.500 de euro si si-a donat onorariul.
Organizatorii au trimis 350 de invitatii, insa Sala Liviu Rebreanu s-a dovedit a fi prea mare pentru cei putini si generosi care au acceptat invitatia.Vacutele care s-au remarcat in mod special au fost cele ale artistului plastic Valeriu Mladin (4.500 de euro), regizorului Cristi Puiu, prezent in sala alaturi de familie (4.500 de euro), si "Perfect Ten", vacuta adjudecata cu 6.000 de euro, cel mai mare pret de la licitatie, care a fost decorata de Nadia Comaneci, asistata de artistul Andrei Farcasanu.

Nadia si Mihaela, o echipa atractiva

Pentru ca oamenii de afaceri nu s-au aratat foarte entuziasmati sa liciteze sume mari pentru imaginatia debordanta a unor artisti romani, Nadia Comaneci si Mihaela Radulescu s-au gandit sa le dea un mic imbold si le-au promis cate o cina, ba chiar si o licitatie separata pentru a-l afla pe norocosul care o va insoti pe Mihaela la cina, toate cu conditia ca una dintre vacute sa fie adjudecata cu zece mii de euro. Mihaela Radulescu, care a si recunoscut de altfel, a stat toata seara cu ochii pe bani si i-a observat pe licitatori ca un adevarat profesionist.
In cele din urma vigilenta prezentatoarei si priceperea designerului Alexandru Ghildus au adus aproape cincizeci de mii de euro pentru persoanele cu dizabilitati mintale. Si-au mai manifestat dorinta de a achizitiona vacute, insa fara succes, Andreea Esca si sotul ei Alexandre Eram, si subprefectul Capitalei, care a licitat sub privirile atente ale Mioarei Mantale, prefectul care si-a inceput mandatul nasind cireada din fibra de sticla.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.