Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) precizeaza, in replica la afirmatiile reprezentantilor Garzii de Mediu potrivit carora accesul la contractele de privatizare este blocat, ca documentele nu sunt secrete si nu au caracter conf
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) precizeaza, in replica la afirmatiile reprezentantilor Garzii de Mediu potrivit carora accesul la contractele de privatizare este blocat, ca documentele nu sunt secrete si nu au caracter confidential fata de alte institutii ale statului. Comisarul general al Garzii de Mediu a prezentat, ieri, o scrisoare adresata premierului Calin Popescu Tariceanu, in care ii solicita sprijin, alaturi de ministrul Mediului, Sulfina Barbu, pentru adoptarea masurilor legislative necesare asigurarii transparentei contractelor de privatizare.
"Ori de cate ori s-au solicitat informatii privind clauzele contratelor de privatizare, AVAS a raspuns cu promptitudine. Clauzele contractuale referitoare la obligatiile de mediu nu au fost niciodata secrete pentru autoritatea de mediu, cu conditia ca aceste informatii sa ne fie solicitate. De altfel, toate aceste informatii sunt in posesia autoritatilor de mediu. Legislatia privind privatizarea a prevazut si prevede modalitatile de indeplinire a obligatiilor investitionale privind problemele de mediu", se arata intr-un comunicat al AVAS. Institutia arata ca, prin contractele de privatizare, cumparatorii actiunilor sunt obligati sa transmita autoritatii de mediu, intr-un anumit termen, responsabilitatile asumate privind capitolul de mediu. Conducerea institutiei AVAS exclude posibilitatea deturnarii fondurilor alocate pentru mediu sau a diminuarii acestora, intrucat certificarea indeplinirii programelor de conformare este atributia exclusiva a autoritatii de mediu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.