Directorii centralelor termoelectrice din subordinea Ministerului Economiei au termen pana la sfarsitul acestei luni sa imbunatateasca rata de colectare a facturilor, riscand altfel sa isi piarda postul, iar rau-platnicii ar putea sa ramana fara cald
Directorii centralelor termoelectrice din subordinea Ministerului Economiei au termen pana la sfarsitul acestei luni sa imbunatateasca rata de colectare a facturilor, riscand altfel sa isi piarda postul, iar rau-platnicii ar putea sa ramana fara caldura, a declarat ministrul de resort, Codrut Seres. Intrebat daca centralele vor opri livrarea agentului termic catre populatia rau-platnica, directorul Termoelectrica, Ovidiu Pop, a raspuns: "De ce sa le oprim? Nu le mai pornim. De aceea a cerut ministrul ca ratele de incasare sa fie mai bune".
Potrivit lui Pop, Electrocentrale Bucuresti avea de recuperat la sfarsitul lunii iunie 670 de milioane de lei (6.700 de miliarde de lei vechi) de la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti. Cea mai mare pondere in aceasta suma o au facturile neplatite de populatie, prin regiile autonome. Datoriile Termoelectrica depasesc insa nivelul sumelor de incasat, societatea avand de achitat 1.797 de lei (17.970 de lei vechi) catre bugetul de stat, circa 38 milioane de lei (380 de miliarde de lei vechi) catre AVAS, si 218,5 milioane de lei (2.185 miliarde de lei vechi) catre furnizori. Fondurile necesare achizitiei de combustibili pentru perioada de iarna 2005-2006 se ridica la 70.700 miliarde lei vechi (circa doua miliarde euro), asigurate atat din surse proprii ale producatorilor de energie, cat si din credite interne sau externe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.