Doi marinari romani, 12 rusi si unul georgian risca sa fie condamnati la inchisoare pe viata de un tribunal nigerian care i-a gasit vinovati de contrabanda cu petrol in valoare de 2 milioane de euro. Cei 15 au fost eliberati pe cautiune, luni, insa n
Doi marinari romani, 12 rusi si unul georgian risca sa fie condamnati la inchisoare pe viata de un tribunal nigerian care i-a gasit vinovati de contrabanda cu petrol in valoare de 2 milioane de euro. Cei 15 au fost eliberati pe cautiune, luni, insa nu pot parasi Nigeria pentru ca au predat documentele de calatorie, relateaza AFP. Barbatii au fost escortati de avocati de la inchisoarea de maxima securitate Kirikiri din Lagos pana la sediul Inaltei Curti federale, unde au depus pasapoartele si au semnat un angajament privind prezentarea la viitoarele audieri in proces. Marinarii rusi si cetateanul georgian vor sta intr-o locuinta a ambasadei Rusiei, iar romanii vor fi cazati la un hotel. Daca vor fi condamnati, acuzatii risca inchisoarea pe viata. Inceput in martie 2004, procesul a fost intrerupt de mai multe ori. Rusia a protestat fata de aceasta situatie, amenintand chiar cu ruperea relatiilor diplomatice. Cei 15 au fost inchisi in Lagos in urma cu 22 de luni, dupa ce nava lor a fost confiscata in Delta Nigerului, avand la bord 11.300 de tone de petrol de contrabanda, in valoare de circa doua milioane de euro. Acuzatii sunt membrii echipajului petrolierului MT Africa Pride, care naviga sub pavilion panamez. Cazul a luat o noua turnura in urma disparitiei, in august 2004, la Lagos, a navei incriminate, in timpul transferului sau de la autoritatile navale la politia civila. Astfel a fost deschis un nou caz, care a condus la condamnarea si revocarea a doi amirali.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.