Peste 120 de procurori doresc sa fie transferati in functii de judecator, ne-au informat, ieri, surse judiciare, precizand ca principalul motiv invocat este "nesiguranta profesionala" ca procuror, dupa recentele modificari ale statutului magistratulu
Peste 120 de procurori doresc sa fie transferati in functii de judecator, ne-au informat, ieri, surse judiciare, precizand ca principalul motiv invocat este "nesiguranta profesionala" ca procuror, dupa recentele modificari ale statutului magistratului.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a inregistrat, pana la sfarsitul lunii august, peste 120 de solicitari venite din partea procurorilor, care vor sa treaca in functii de judecator, avand in vedere ca recentele modificari privind sistemul judiciar vor face, in timp, ca procurorii sa-si piarda calitatea de magistrat, pe care o vor pastra doar judecatorii. Procurorii raman subordonati ministrului Justitiei, respectiv Executivului.
In urma cu putin timp, presedintele CSM, Dan Lupascu, a afirmat ca in sistemul judiciar sunt vacante 370 de posturi de judecator si 620 de posturi de procuror.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.