Tigarile vor fi mai scumpe anul viitor, pentru ca in primul rand vor creste accizele, iar in al doilea rand se pregateste introducerea unui pret minimal de vanzare a pachetului, a declarat, ieri, Ministrul Finantelor Publice (MFP), Sebastian Vladescu
Tigarile vor fi mai scumpe anul viitor, pentru ca in primul rand vor creste accizele, iar in al doilea rand se pregateste introducerea unui pret minimal de vanzare a pachetului, a declarat, ieri, Ministrul Finantelor Publice (MFP), Sebastian Vladescu. "Cautam solutii sa colectam cat mai multi bani si sa avem o baza de impozitare cat mai sus. Probabil, pachetele de tigari vor fi mai scumpe, anul viitor, in Romania", a aratat Vladescu.
O fiscalitate mai mare aduce automat evaziune. Asa ca Vladescu va avea discutii cu reprezentantii companiilor care activeaza in domeniul alcoolului si tutunului, pentru a se gasi cele mai bune solutii de evitare a contrabandei si a contrafacerilor.
Ministrul nu a putut spune cat va costa un pachet de tigari, dar a tinut sa dea exemplul Bulgariei, unde un pachet costa 2 euro, adica dublu fata de Romania.
In alta ordine de idei, ministrul Finantelor a subliniat ca oricat de mare ar fi pretul carburantilor, nu se vor face reduceri de taxe in acest sens. Cel mai probabil, autoritatile vor lua masuri la nivelul companiilor producatoare, a spus Vladescu, fara da detalii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.