publice se aproba pe baza caietului de sarcini al concesiunii, prin hotarare a Guvernului, a Consiliului judetean sau local. De regula, atribuirea concesiunii unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public se realizeaza prin licitatie publica
publice se aproba pe baza caietului de sarcini al concesiunii, prin hotarare a Guvernului, a Consiliului judetean sau local. De regula, atribuirea concesiunii unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public se realizeaza prin licitatie publica, prin negociere directa sau prin dialog competitiv. Actele emise cu incalcarea prevederilor Legii 219/1998 pot fi atacate pe cale administrativa si/sau in justitie. Actiunea in justitie se poate introduce la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carui circumscriptie se afla sediul autoritatii contractante. impotriva hotararii tribunalului se poate declara recurs la sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel. Orice persoana care are un interes legitim in legatura cu un anumit contract de concesiune si care sufera, risca sa sufere sau a suferit un prejudiciu, ca o consecinta directa a unui act nelegal, are dreptul de a utiliza caile de atac prevazute de lege. Astfel, persoanele care au suferit un prejudiciu pot solicita despagubiri prin actiune in justitie in conditiile legii contenciosului administrativ. Cand autoritatea contractanta primeste o contestatie, suspenda procedura pentru atribuirea contractului de concesiune in cauza.
Decizia de suspendare se comunica de indata de catre autoritatea contractanta contestatorului, precum si tuturor participantilor implicati in procedura pentru atribuirea contractului de concesiune de servicii la data inaintarii contestatiei. in mod exceptional, autoritatea contractanta poate refuza suspendarea procedurii privind atribuirea contractului de concesiune in cauza, in oricare dintre urmatoarele situatii: contestatia este neintemeiata; prin suspendarea aplicarii procedurii pentru atribuirea contractului de concesiune exista pericolul iminent de a afecta grav un interes public major.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.