Plata concediilor medicale si a celor de maternitate va trece, incepand din 2006, de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Familiei la Ministerul Sanatatii; in schimb, bolile de natura profesionala vor fi decontate de Ministerul Muncii, di
Plata concediilor medicale si a celor de maternitate va trece, incepand din 2006, de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Familiei la Ministerul Sanatatii; in schimb, bolile de natura profesionala vor fi decontate de Ministerul Muncii, din Fondul de risc si accidente. Potrivit unui comunicat de marti al Ministerului Sanatatii, aceasta ultima masura a fost luata astfel incat sa nu mai fie consumate fonduri din bugetul Sanatatii. Noii termeni de colaborare intre ministere au fost conveniti, marti dimineata, in cadrul unor discutii purtate de detinatorii portofoliilor celor doua institutii, Eugen Nicolaescu si Gheorghe Barbu. Cei doi demnitari au stabilit ca, in perioada imediat urmatoare, sa fie elaborat un proiect de lege in care sa se prevada ca plata concediilor medicale si a celor de maternitate sa fie efectuata din Fondul unic de asigurari de sanatate. Pentru acest lucru, procentul din contributiile la plata asigurarilor sociale va trece la Fondul unic de asigurari de sanatate, in scopul delimitarii concrete a activitatilor si a unui control riguros si profesionist, se arata in comunicat. De asemenea, va putea fi eficientizata o parte din obiectivele asumate de ministrul Sanatatii pentru perioada urmatoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.