Sindicalistii din Cercetare-Proiectare vor picheta, astazi, sediile Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), cel al Economiei si Comertului (MEC) si Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), pentru a obtine mai multi bani pentru
Sindicalistii din Cercetare-Proiectare vor picheta, astazi, sediile Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), cel al Economiei si Comertului (MEC) si Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), pentru a obtine mai multi bani pentru acest domeniu.
Dupa aceea, sindicalistii vor pleca in mars catre Guvern, la ora 10.00, potrivit unui comunicat al Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare din Romania (FSLCPR).
Principalele nemultumiri ale protestatarilor sunt cauzate de blocarea ilegala, in decembrie 2004, a peste 250 milioane de lei noi din bugetul domeniului pentru anul 2005.
Sindicalistii ii acuza pe ministrul Mircea Miclea si pe secretarii de stat Dumitru Miron si Anton Anton de promovarea unor acte normative in interese proprii, actiuni ce ar fi dus la situatia grava in care se afla domeniul de cercetare-proiectare, conform sursei citate.
Hotararea organizarii actiunii de protest a fost luata inca din luna august, in cadrul unei intruniri a Consiliului National al Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare-Proiectare din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.