In acest an, BMW a reusit sa se claseze pe locul I la sapte categorii din cele zece ale competitiei Best Cars 2005. Aceste premii confirma preferinta cititorilor pentru modelele BMW. La "clasa mini", BMW a ocupat locul I cu MINI, la "clasa compacta"

In acest an, BMW a reusit sa se claseze pe locul I la sapte categorii din cele zece ale competitiei Best Cars 2005. Aceste premii confirma preferinta cititorilor pentru modelele BMW. La "clasa mini", BMW a ocupat locul I cu MINI, la "clasa compacta" locul I a fost obtinut de BMW Seria 1, la "clasa mare" de BMW seria 5, la "clasa de lux" - Rolls-Royce Phantom, la "clasa sport" - BMW Seria 6, la "clasa off-road" - BMW X5 si la "clasa cabrio" locul I i-a fost inmanat tot - BMW Seria 6.
Dupa noua editii, Best Cars si-a castigat o recunoastere deosebita in randul publicului din Romania. Organizat intr-o maniera profesionista si avand la baza un concept international, "Best Cars" reprezinta in fapt optiunea publicului, mai exact peste 20.000 de cititori raspunzand la chestionarele publicate in revista Auto Motor si Sport. Mai mult, din 2005 concursul se apropie si mai mult de realitate prin introducerea Votului B, la care au fost excluse modelele premium si cele exclusiviste pentru a obtine cu mai mare acuratete un raspuns din partea publicului vizavi de marcile populare. La votul B, marca BMW nu a participat, cedand locul marcilor din alte segmente.

CLASA MINI

MINI a castigat locul I la aceasta categorie, la fel ca in 2004. Nu stim daca designul extrem de elaborat pentru aceasta clasa sau faptul ca este un model construit de BMW au cantarit in optiunea publicului. Cert este ca la clasa mica MINI si-a zdrobit din nou adversarii, intrunind aproape jumatate dintre sufragii.

CLASA COMPACTA

O serie de nou veniti au atacat anul acesta suprematia segmentului. Daca privim optiunile romanilor, masinile sportive sunt pe primul loc. Nu face exceptie nici votul din clasa compacta, unde cititorii au ales BMW seria 1. Bavarezul si-a surclasat rivalii germani Audi A3 si VW Golf.

CLASA MARE

La clasa mare invingator ramane modelul BMW Seria 5, la fel ca si anul trecut.

CLASA DE LUX

Chiar daca la vanzari BMW Seria 7 se afla pe locul I in segmentul de lux, la preferintele cititorilor a fost invins, dar nu de oricine, ci chiar de fratele mai mare si mai scump, Rolls Royce Phantom.

CLASA SPORT

La clasa sport ordinea primelor doua locuri este identica cu aceea de anul trecut - BMW Seria 6 Coupé urmat de Mercedes SLR McLaren.

CLASA OFF-ROAD

Si in off-road s-a dat o lupta stransa. Rezultatul votului a subliniat ca oriunde s-ar afla, cititorii nostri prefera luxul si sportivitatea. Pe primul loc se situeaza BMW X5, urmat de VW Touareg si Porsche Cayenne.

CLASA CABRIO

La clasa Cabrio sau cea a masinilor de vis, BMW a reusit sa acapareze din nou atentia publicului prin Seria 6 Cabrio. Acesta a deronat castigatorul de anul trecut, Mercedes SL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.