La Penitenciarul pentru minori si tineri de la Craiova au inceput scoala aproape 300 de elevi. ""Bobocii"" de la clasa I au intre 14 si 21 de ani. Nici cochetele fundite, nici ghiozdane noi, nici macar suparatoarele uniforme in patratele. Nici o a

La Penitenciarul pentru minori si tineri de la Craiova au inceput scoala aproape 300 de elevi. ""Bobocii"" de la clasa I au intre 14 si 21 de ani.

Nici cochetele fundite, nici ghiozdane noi, nici macar suparatoarele uniforme in patratele. Nici o amintire despre cat de calda era marea sau cat de inalt muntele. Pentru elevii din curtea Penitenciarului pentru minori si tineri de la Craiova, vacanta a insemnat cate ceva de lucru pe la ateliere, maturat pe ici pe colo si cate o mult-asteptata partida de fotbal, sport la care multi dintre ei sunt foarte talentati. In penitenciar sunt inchisi aproape 300 de minori si tineri, cu varste intre 14 si 21 de ani. La scoala sunt inscrisi 278 de elevi.
IN CIVIL. Prima zi de scoala i-a adunat pe toti in curte. Unii in uniforma de penitenciar, altii in civil. ""Noi ne-am bucura tare daca n-ar mai trebui sa purtam uniforma de puscarie, asa cum am auzit ca o sa fie. Ne simtim mai altfel"", spune Catalin, unul dintre baieti. E nou in penitenciar. ""Am intrat pentru prostii, in urma cu vreo luna si ar trebui sa stau in inchisoare pana in 2009"", explica rusinat baiatul. Are 16 ani. ""Eu am terminat clasa a X-a, iar aici urmeaza sa se decida ce clasa voi urma"", spune Catalin.
Patru din elevii-detinuti, imbracati frumos si bine ingrijiti, au adus tricolorul, in pasul de defilare pe care l-au invatat de la profesorul de sport.
""Desteapta-te, romane"" s-a auzit si in curtea penitenciarului de la Craiova. Elevii au murmurat constiinciosi versurile pe care le mai stiau, iar unii dintre ei si-au pus chiar mana pe inima, asa cum au vazut ca fac fotbalistii de la Nationala, cand se intoneaza imnul inainte de meciuri.

FARA UNIFORMA. Elevii-detinuti au deja voie sa umble in haine civile, insa decizia nu este inca oficiala. Tinerii abia asteapta sa scape de uniforma


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.