Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva, ratingul general pe termen lung, "BB minus", acordat Bancii Comerciale Romane (BCR), ceea ce inseamna ca nivelul calificativului ar putea urca in scurt
Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva, ratingul general pe termen lung, "BB minus", acordat Bancii Comerciale Romane (BCR), ceea ce inseamna ca nivelul calificativului ar putea urca in scurt timp cu cel putin o treapta. "Plasarea sub supraveghere reflecta asteptarile Standard&Poor's potrivit carora privatizarea BCR va fi incheiata in urmatoarele luni si va avea ca rezultat aparitia unui important actionar strategic strain. Amploarea impactului pozitiv al schimbarii structurii actionariatului va depinde de sprijinul si angajamentul noului proprietar si de influenta acestuia asupra strategiei pe termen lung a bancii, si implicit, asupra profilului sau financiar si de afaceri", a declarat intr-un comunicat analistul S&P Irina Penkina. Ratingurile generale se refera la capacitatea si vointa unui debitor de a-si achita obligatiile curente, dar nu se refera la vreo obligatie anume a companiei evaluate. In categoria "BB" sunt incluse firmele mai putin vulnerabile pe termen scurt, dar care se confrunta cu incertitudini si sunt expuse unor conditii nefavorabile de piata, financiare sau economice. Potrivit comunicatului, ratingurile BCR ilustreaza influenta negativa a nivelului inca ridicat al imprumuturilor neperformante, care sunt totusi mai mici decat ale altor jucatori din regiune, precum si a concurentei in crestere, in special din partea bancilor straine. Alte elemente care mentin ratingurile la un nivel scazut sunt presiunile de scadere a marjelor, precum si riscurile economice si de piata din sectorul bancar romanesc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.