Izolarea deficitara a apartamentelor in care locuiesc majoritatea bucurestenilor face ca pierderile de energie termica sa ajunga pana la jumatate din cantitatea livrata, potrivit ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres. Seres a participat,
Izolarea deficitara a apartamentelor in care locuiesc majoritatea bucurestenilor face ca pierderile de energie termica sa ajunga pana la jumatate din cantitatea livrata, potrivit ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres. Seres a participat, ieri, la masa rotunda cu tema "Politica nationala de promovare a eficientei energetice", alaturi de primarul general al Bucurestiului, Adriean Videanu, si alti oficiali.
"Platim 100% din energia termica, dar beneficiem de doar 40-50% din aceasta", a declarat ministrul.
El a aratat ca Guvernul are in pregatire mai multe acte normative care sa sprijine investitiile in acest sector. Un astfel de proiect se refera la alocarea, anul viitor, din bugetul Ministerului Economiei si Comertului, a 500 miliarde de lei vechi, pentru cofinantarea unor programe de eficienta energetica in industrie.
In ceea ce priveste reabilitarea termica a locuintelor, Seres a precizat ca Ministerul Administratiei si Internelor are in pregatire o serie de hotarari. Primaria Capitalei a comandat un studiu de fezabilitate pentru a analiza modalitatile de reabilitare a cladirilor de locuit din Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.