Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au fost reluate in sedinta de miercuri dupa ce s-a operat mult asteptata majorare de capital social la Bursa de Valori Bucuresti, cand intra la tranzactionare inca 77% actiuni din totalul trecut. Cotatia actiunii s
Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au fost reluate in sedinta de miercuri dupa ce s-a operat mult asteptata majorare de capital social la Bursa de Valori Bucuresti, cand intra la tranzactionare inca 77% actiuni din totalul trecut. Cotatia actiunii se apreciaza spre final de saptamana, inchizand la 0,9150 RON/ actiune. In ciuda numarului mare de actiuni prezent in piata, lichiditatea se pastreaza in limite reduse. Prima faza de subscriere in cadrul emisiunii de obligatiuni convertibile emise de Banca Transilvania s-a desfasurat in perioada 2-8 septembrie, fiind subscrise 39 de obligatiuni. In aceasta saptamana, se va desfasura a doua faza a acestui proces, in care orice investitor are posibilitatea de a subscrie restul de 461 de obligatiuni disponibile. Valoarea emisiunii de obligatiuni emisa de Banca Transilvania este de 25 mililoane de dolari. Emisiunea este directionata, in cea mai mare parte, catre International Finance Corporation (20 milioane dolari), iar restul catre ceilalti actionari si catre public. Dobanda obligatiunilor este variabila, si se calculeaza si plateste semestrial in functie de LIBOR la 6 luni (rata dobanzii pe piata interbancara din Londra la depozitele in USD la 6 luni). Randamentul obligatiunilor pentru prima perioada va fi determinat pe 15 ianuarie 2006. O valoare indicativa este la acest moment de 6,79%/an (in USD).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.