Guvernul a facut publice prioritatile legislative fixate pentru cea de-a doua sesiune legislativa a anului. Printre acestea se remarca propunerea ca, pana in luna noiembrie, sa fie infiintata o structura de verificare a declaratiilor de avere si a ca
Guvernul a facut publice prioritatile legislative fixate pentru cea de-a doua sesiune legislativa a anului. Printre acestea se remarca propunerea ca, pana in luna noiembrie, sa fie infiintata o structura de verificare a declaratiilor de avere si a cazurilor de incompatibilitate ale demnitarilor, magistratilor si functionarilor. Masura este considerata necesara pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Concomitent, ar urma sa fie redus, incepand cel mai tarziu cu luna decembrie, numarul de institutii pentru marea coruptie.
Tot pana in luna noiembrie, Executivul a fixat ca termen limita aprobarea proiectului de lege privind constituirea Fondului de garantare a salariilor.
Printre proiectele aflate deja in procedura parlamentara si considerate prioritare pentru integrarea europeana se afla legile privind energia termica, infiintarea Autoritatii de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, statutul minoritatilor nationale.
Executivul si-a propus ca, pana in luna decembrie, sa fie modificata legislatia referitoare la Parchetul National Anticoruptie, la functionarii publici si la societatile comerciale, ca si aprobarea legii cadru a descentralizarii.
O alta masura ar fi ca pana la inceputul anului viitor sa fie finalizate procedurile legislative pentru aprobarea unui proiect de reglementare a unor masuri pentru reducerea numarului de institutii in domeniul prevenirii si descoperirii faptelor de mare coruptie.
Pe lista proiectelor considerate necesare pentru realizarea programului de guvernare si care urmeaza sa fie aprobate de Guvern - avand ca termen de finalizare a procedurii legislative luna decembrie 2005 - se afla o lege de prevenire a efectelor sociale negative generate de aplicarea legilor de restituire si un act normativ care va reglementa statutul comisarului Garzii Financiare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.